Σε μια κοινωνία σαν κι αυτή που ζούμε, πολύγλωσση και πολυπολιτισμική, οι ξένες γλώσσες έχουν γίνει απαραίτητο μέσο επιβίωσης για το σύγχρονο άνθρωπο! Οι σημερινοί μαθητές θα ζήσουν σε μια κοινωνία όπου θα επικρατεί κινητικότητα εργαζομένων και επιστημόνων. Η κοινωνία αυτή θα έχει διεθνή χαρακτήρα, είναι ήδη διαφορετική από αυτή που βιώσαμε εμείς!

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

LOWER, PROFICIENCY,ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ...

Πρώτα απ' όλα βρείτε ποιο Πτυχίο θα δώσετε! Πέρα από το Cambridge & Michigan υπάρχουν πλέον πολλά ακόμη πιστοποιητικά, εξίσου αναγνωρισμένα! 

Όποιο πτυχίο και να δώσετε πρέπει να μπορείτε να μιλήσετε, να γράψετε και να καταλάβετε ακουστικά διάφορα κοινωνικά θέματα της επικαιρότητας!  Όπως, εκπαίδευση, δίαιτα και διατροφή, αθλητισμός και τρόπος ζωής, μετανάστευση, διακρίσεις και κοινωνικός αποκλισμός, εργασία,εξαρτήσεις....Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα Must Know!

Παρακολουθήστε διεθνέις εφημερίδες online έχουν άρθρα αλλά και δημοσιογραφικά βίντεο. Μερικές από αυτές είναι: THE GUARDIAN,  THENEW YORK TIMES,  BBC NEWS. Μην τρομάζετε από την σύνταξη και το λεξιλόγιο. Πρέπει να μπορέσετε, μικρά και σταδιακά βήματα θα σας κάνουν να μιλάτε άνετα!

Μην μεταφράζετε  κατά λέξη από τα Ελληνικά! Η σειρά των λέξεων στα Αγγλικά είναι πολύ αυστηρή από αυτή των Ελληνικών. Για να μιλάς καλά “Αγγλικά” πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης και πλέον να σκέφτεσαι Αγγλικά και να μιλάς Αγγλικά!

Για να συνηθήσετε την Αγγλική προφορά ενός λαού πρέπει να έρθετε σε αυθεντική ακουστική επαφή.για να μην δυσκολεύεστε και ντροπιάζεστε όταν δεν βγάζετε νόημα ακούστε πολλά video ή audios για να συνηθήσετε και θα τα καταφέρετε!

Εξηστορήστε την ημέρα σας, κάθε απόγευμα, νοερά ή δυνατά προσπαθήστε να  λέτε τι συνέβει στο διάστημα της ημέρας με λεπτομέριες. Εάν μπορείτε να μιλήσετε στα Αγγλικά για ότι κάνετε και ότι σας αφορά, έχετε μάθει τέλεια!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ!
Στα Αγγλικά, και ακόμη περισσότερο στις εξετάσεις για πτυχία, δεν γράφουμε έκθεση ιδεών! Υπάρχουν συγκεκριμένα είδη κειμένων που πρέπει να μπορείς να διαχειριστείς και πρέπει να ξέρεις τη δομή τους και να κάνεις ένα σύντομο πλάνο πριν ξεκινήσεις.


Το στοίχημα είναι να γράψεις συγκεκριμένες ιδέες, με άρτια δομή και συνοχή, μέσα σε 4 μέτριες παραγράφους και 35 λεπτά συνήθως!

ΠΡΌΣΕΞΤΕ ΤΗΝ ΣΎΝΤΑΞΗ! Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΓΛΩΣΣΑ ΣΕ ΓΛΩΣΣΑ Η σειρά των των λέξεων στην πρόταση παίζει σπουδαίο ρόλο στο νόημα, εξάσκηση ξανά και ξανά στην σύνταξη των αγγλικών θα σε κάνει να σου βγαίνουν οι λέξεις αυτόματα και να κάνουν αμέσως νόημα!
Pracrice makes perfect!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου